Lagom lyxig mysli.
När jag jobbade på en förskola här i krokarna så gjorde vår kokerska en gudomligt god mysli.
Här kommer receptet.
100 g mandel eller valnötter (eller både och) grovhackas
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrö
1 dl råsocker
Blanda alla torra ingredienser.
Sedan blandar du ihop
2 dl vatten och 5 msk raps eller matolja i en annan skål.
Häll över vattenmatoljablandningen över de torra ingredienserna och rör lite i taget.
Krama lätt med handen så fukten tränger in.
Bred ut på en långpanna och rosta 20-30 minuter i mittläge i ugnen 225 grader. (Jag brukar ha inne det 25 min)
Ta ut och vänd mellan varven (ca var 5e min)
När myslin har kallnat så blanda i 2-3 dl mjuka russin.
Jag tycker myslin är allra godast till A-fil, men så är jag ju ett filmonster också,
det är säkert lika gott till youghurt! :)
Lycka till
Här kommer receptet.
100 g mandel eller valnötter (eller både och) grovhackas
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrö
1 dl råsocker
Blanda alla torra ingredienser.
Sedan blandar du ihop
2 dl vatten och 5 msk raps eller matolja i en annan skål.
Häll över vattenmatoljablandningen över de torra ingredienserna och rör lite i taget.
Krama lätt med handen så fukten tränger in.
Bred ut på en långpanna och rosta 20-30 minuter i mittläge i ugnen 225 grader. (Jag brukar ha inne det 25 min)
Ta ut och vänd mellan varven (ca var 5e min)
När myslin har kallnat så blanda i 2-3 dl mjuka russin.
Jag tycker myslin är allra godast till A-fil, men så är jag ju ett filmonster också,
det är säkert lika gott till youghurt! :)
Lycka till
Kommentarer
Postat av: Anna
Jag kör den 35 min=)
Postat av: Maria
Oh my, blir inte den bränd då? jag tycker min är lite halvbränd när jag tar ut den
Kan bero på att vi har olika ugnar kanske? :)
Trackback